nieuws
Home Nieuws Winkel Koopjes Vijveraanleg Japanse tuinen Realisaties Koi Vormbomen Ornamenten Foto's & filmpjes Links Adres & Contact
27 Augustus 2007

Nieuw! Vitaliser - Vitaal water

Water is een belangrijke voorwaarde voor alle leven op aarde...

Mens en dier bestaan gemiddeld voor 70% uit water. Dit water geeft structuur aan ons DNA en aan al onze cellen. Daarnaast maakt water het mogelijk dat tussen ons DNA en onze cellen informatie wordt uitgewisseld. Ook op minder subtiele niveaus speelt water in ons lichaam een cruciale rol, bijvoorbeeld in de aanvoer van voedingsstoffen, in de afvoer van afval- en gifstoffen en bij de omzettingen van voedingsstoffen naar energie. Hoe we ons voelen en gedragen wordt dus voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid, de kwaliteit en de vitaliteit van het water in ons lichaam. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto laat met zijn foto’s van bevroren watermonsters zien dat water een levende entiteit is die beschikt over kwantum-bewustzijn, geheugen en aanpassingsvermogen. Waterdruppels, op verschillende plaatsen vanuit dezelfde rivier verzameld, laten bij bevriezing allemaal een verschillend (kristal) beeld zien. Dichtbij de bron is er een eenvoudig kristal. Onder invloed van stroming, wenteling en passage langs mineralen en gesteenten, is er eindje stroomopwaarts de vorm van het waterkristal al meer gedifferentieerd. Vanwege de vervuiling is er in het watervlak voorbij een stad geen sprake meer van enige kristalstructuur. Een paar kilometer verderop vertonen de bevroren druppels echter weer het begin van een nieuw kristal.

Het goede nieuws is dus: water kan zich herstellen! Dit is het goede nieuws in de praktijk en dat is de missie die Mondo-Fonte BV -www.mondofonte.nl- zich heeft gesteld. Zij houdt zich al tien jaar bezig met energie, vibraties en frequentie-informatie en heeft daaruit apparatuur ontwikkeld die verarmd en belast leidingwater kan transformeren tot (drink) water van uitstekende kwaliteit en vitaliteit: verandering van structuur door verandering van frequentie-informatie.

Gemonteerd in de waterleiding, vitaliseert deze apparatuur het doorstromende water met behulp van een vortexbeweging en de toediening van al dan niet specifieke, hoge frequenties.
Het resultaat: vitaal water dat kan worden gebruikt als huishoudelijk (drink) water, maar dat ook kan worden toegepast in onze koivijvers. Paradise of Japanese Koi -www.paradise-of-koi.be- heeft de afgelopen maanden verschillende vitalisers uitvoerig getest. Zowel in de binnen- als buitenvijvers. De resultaten zijn ronduit verbluffend. Voor koi liefhebbers heeft een vitaliser dan ook veel belangrijke economische en praktische voordelen...

 • De vitaliser is eenvoudig tussen bestaande filtersystemen te monteren
 • De vitaliser heeft een lange levensduur.
 • De vitaliser opereert op waterdruk: geen stroomverbruik.
 • Geen onderhoudskosten, geen vervanging van onderdelen.
 • Geen drukverlies door vernauwingen in de leidingen.

Wat zijn de effecten van een vitaliser op het water? En wat doet dit gevitaliseerde water met de koi?

 • Gevitaliseerd water heeft een andere structuur: het voelt voller en zachter, en blijft aanzienlijk langer helder, zelfs zonder UV-lamp of ozoninstallatie.
 • Gevitaliseerd water blijft langer vers (dit is vooral zichtbaar in de binnen- en buitenvijver).
 • Hogere redoxwaarde.
 • Ammoniak en nitriet nemen meetbaar sterk af.
 • In de binnen- en buitenvijver minder groei van draadalgen.
 • De koi zijn beduidend meer actief.
 • De koi nemen toe in volume en groei.
 • Duidelijke verbeteringen in kleur en ontwikkeling van de koi.

Na diverse testen van de vitaliser op vijvers en quarantainefaciliteiten in binnen- en buitenland, waarbij de resultaten verbluffend waren, besloten we de proef op de som te nemen. Welk ander land dan Japan, bakermat van de koi, zou meer geschikt zijn om de laatste, ultieme test te ondergaan? Want indien de ‘vitaliser’ Japan kan overtuigen, zou ongetwijfeld ook de rest van de wereld open staan voor de verbluffende werking van dit nieuwe concept.
In Japan werd de nauwe samenwerking aangegaan met de Kataoka Yorijo alsook de Farm met de meest imposante naam in de koi-wereld, de Dainichi Koi Farm. Hier werden telkens uitgerekend dié opvangvijvers onder de loupe genomen, die tot op dat moment voor de nodige problemen zorgden. Opvangvijvers waar het water nooit 100% geschikt leek te zijn voor de groei van tosai en/of nisai. 12 maanden later zijn de resultaten ronduit verbluffend: In alle vijvers mét vitaliser zijn alle problemen opgelost, sterker nog ... Ze behoren momenteel tot de beste indoor groeivijvers van zowel Kataoka alsook Dainichi! Een mooier visitekaartje konden we onszelf niet toewensen!

Voor het gebruik in vijvers kunnen de volgende vitalisers worden toegepast:

 • Aqua Cosino: Deze vitaliser kan aan de tuinslang gekoppeld worden via een Gardena koppeling. De vijver kan hiermee ververst worden met vitaal water. Ook uw planten kunnen zo mee profiteren van vitaal water.
 • Aqua Ouroboros: Deze vitaliser wordt rechtstreeks tussen het filtersysteem gemonteerd d.m.v. PVC punt stukken van 50 mm. Het water wordt steeds opnieuw door de vitaliser gepompt. Hiermee is deze vitaliser dan ook de meest effectieve.
 • Aqua Polsino: Deze klem wordt over de leiding of slang gemonteerd en kan op kleinere filtersystemen werken, of in combinatie met de andere vitalisers om draadalg te voorkomen.
 • Aqua Oriental: Deze vitaliser heeft een zeer exclusieve uitstraling, waarbij de frequentie van goud bovendien een functionele bijdrage levert aan de waterkwaliteit.


Aqua Ouroboros